top of page

Activiteiten

3 leden van de kabouters poseren voor een zelfgemaakt toolbox in thema mario bross
2 leden van de jongknapen poseren voor de foto
een aantal leden van de jonghernieuwers poseren voor de foto terwijl een leiding het haar van een van de leden knipt

KSA Munckzwalm Ruddervoorde zet zich tweewekelijks in voor alle jongens en meisjes van Ruddervoorde en omstreken. Tijdens onze steeds spetterende activiteiten kunnen zowel kinderen als leiding al hun energie even kwijt in sport, spel, crea...

Doorheen ons werkjaar gaan we steeds aan de slag met verschillende groepen (bannen). Om de werking steeds vlot te doen verlopen worden de kinderen opgesplitst in:

Kabouters (1e -2e leerjaar)

De jongste leden van onze beweging heten we de Kabouters. KSA betekent voor hen spelen, spelen en nog eens spelen. Ze kunnen zich op elke activiteit verwonderen over de nieuwe ervaringen die ze opdoen. Hun levendige fantasie zorgt ervoor dat ze op reis kunnen naar eender waar, met eender wie, om eender welk probleem op te lossen. Leid(st)ers zijn tijdens deze reizen hun troost en toeverlaat.

Pagadders (3e -4e leerjaar)

De  Pagadders zitten halfweg hun carrière op de lagere school en zijn niet langer de jongste leden van KSA. Het is een enthousiaste bende die geregeld al echt samen kan spelen. De spelletjes worden al wat complexer. Lang stilzitten is niet aan hen besteed, in onze jeugdbeweging kunnen ze bewegen en vanalles uitproberen wat thuis niet kan.

Jongknapen (5e -6e leerjaar)

De Jongknapen vinden in KSA vooral actie en spanning. Ze mogen zelf al eens het initiatief nemen om de activiteiten wat op te vullen, al houdt de leiding steeds een oogje in het zeil. Ze zijn de waaghalzen van KSA die graag in competitie treden met elkaar. In de jeugdbeweging mogen ze echt bij de groep horen en nieuwe vrienden leren kennen.

Knapen (1e -2e middelbaar)

De leden van 12 tot 14 jaar heten in KSA de Knapen. Ze zijn stilaan 'groot' geworden en mogen de echte wereld gaan verkennen. Ze gebruiken de vrijheid die ze genieten als pubers om op avontuur te trekken. Ook in KSA kunnen ze met vanalles gaan experimenteren. Deze groep avonturiers is al redelijk zelfstandig geworden in al wat ze doen. Aangezien Knapen volop zichzelf aan het ontdekken zijn, leidt dit geregeld eens tot kleine crisissen waar de leid(st)er als moderator nodig is. De activiteiten worden al heel wat avontuurlijker en de vriendengroep heel wat hechter.  

Jonghernieuwers (3e - 4e middelbaar)

KSA wordt voor de Jonghernieuwers een ontmoetingsplaats met vrienden. Ze willen soms eens stilzitten om wat gezellig te babbelen, maar trekken er even graag samen op uit om de meest uiteenlopende stunts te beleven. De leid(st)ers zetten activiteiten op die een uitdaging vormen voor de leden en hen uitnodigen om samen te werken om hun doel te bereiken. Er wordt al heel wat verantwoordelijkheid doorgespeeld naar de leden en de groep mag geregeld zelf één en ander organiseren. In KSA mogen ze zichzelf zijn, los van de doordeweekse verplichtingen en verwachtingen.

Activiteiten gaan tweewekelijks door op zaterdag,
van 14u tot 16u30 voor de kabouters en pagadders,
van 16u30 tot 19u voor de jongknapen
en van 19u tot 21u30 voor de knapen en jonghernieuwers.
Dit steeds in een van onze lokalen te Ruddervoorde of Baliebrugge. 

een lid van de pagadders balanceert een circusbordje op een stok
knapen maken een sjorring
bottom of page